Informasjon Syrisk Gullhamster


Levetiden er normalt 2-3 år.
Lengde 15-20 cm.


syrisk hamster er den arten med mest variasjon i utseendet med tanke på både farge, mønster, avtegn, hårlag. 
syrisk hamster er veldig territoriell av seg og derfor skal den alltid bo alene. den bor også alene ute i naturen. syrisk hamster bor i lange underjordiske ganger hvor den lager seg hi og lagrer mat. Disse instinktene gjelder også ved Tamme hamstere som vi ser ved graving og hamstring. Derfor bør du legge i et raust lag med bunnmateriale i buret. 

syrisk gullhamster trenger stort bur og boltre seg på, den er aktiv og leken, og også fordi den er stor i størrelse selv. utenfor buret er hamsteren veldig frempå og nysgjerrig, og den elsker å utforske nye steder og nye ting. Minstemål Grunnflate er 80x40 cm og fallhøyden skal ikke være mer enn 40 cm. 

Når det kommer til redematrialer skal dette være lett og nedbrytbart, slik at hvis hamsteren får det i seg så løses det opp i magen fremfor å forårsake forstoppelse. Det finnes flere typer papirbaserte redematerialer. Hamstervatt og bomull er ikke trygt og bør heller ikke brukes. Dette består av elastiske plastfibre som kan snurre seg rundt lemmer, sette seg fast i halsen eller lage forstoppelse i magen. Det du heller kan bruke er uber papirstrimler, mykt høy eller rett og slett ubleket, uparfymert og ufarget dopapir. Vi bruker first Price toalettpapir som vi river opp i strimler. Denne koster ikke mange kronene og du kan kjøpe det i dagligvarebutikken. 

Sand er også viktig for å holde pelsen ren. Viktig å skille mellom do sand og badesand da ikke alle typer egner seg til begge deler. badesand fjerner oljer og hamsteren bader i sanden som vi bader i vann for å holde seg rene og pene. Det er også viktig med god dosand som fjerner lukt og fukt. 

Når det kommer til sovehus er det viktig at disse er store nok, og laget av materialet som puster godt. Minstemål sovehus hos syrisk gullhamster er 20x20 cm. treverk, keramikk eller papp er å foretrekke. 

kort oppsummert i punkter:
* bur grunnflate minstemål 40 x 80 cm
* løpehjul 28 cm i diameter
* fallhøyde skal ikke være høyere enn 40 cm
* bomull og hamstervatt skal ikke brukes